NIEUW JAAR , NIEUWE PLANNEN

VAN DEN HELDER NAAR MAASTRICHT 

Stichting Duurzame Innovatie organiseert samen met Recycle Valley deze Nederlandse Canal Clean Up’s. In de afgelopen honderden jaren heeft Nederland zich suf gegraven aan kanalen en zo kan je vandaag de dag van Den Helder naar Maastricht via de kanalen. 

Maar wie houdt het schoon? Dat doen wij … met u!

Deze kleine 300 km lange uitdaging hebben we opgeknipt in stukjes van 3 kilometer. Klein genoeg om het leuk en persoonlijk te houden! Zo ruimen per traject  10 tallen vrijwilligers “hun” stukje op. Een kleine bijdrage leveren aan iets groots dat is het succesfactor van deze clean up. Naast dat kanalen / gekanaliseerde riviertjes door verstedelijkt gebied gaan appelleren we ook aan Wandelaars op de Jaagpaden en waterrecreanten, kortom het bereik is groot. 

Waterschappen willen zich steeds duidelijker profileren als betrokken organisaties die midden in de samenleving staan. Deze clean up helpt hun daarbij. Met hun als partner en kennishouder van schoon water maakt dat het organisatie deel achter deze grote clean up professioneel geregeld kan worden.

NIEUW JAAR , NIEUWE PLANNEN

Het Canal Clean Team is druk bezig met de plannen voor 2024. Zo worden er volop aanvragen gedaan, gemeenten en waterschappen benaderd, en nieuwe routes uitgestippeld!
Houd onze socials goed in de gaten, want er komen mooie Canal Cleanups aan!

Waarom doen we dit?

Jaarlijks komt meer dan 35 miljoen kilo zwerfafval in de natuur terecht. Dat is geen mooi gezicht, en niet goed voor de levende wezens in de natuur. Daarom kan ook de natuur wel eens een goede schoonmaak gebruiken. In samenwerking met Stichting Duurzame Innovaties werken we ook dit jaar verder aan ons streven naar een schone waterweg van Den Helder tot Maastricht.

Wat kun je zelf doen!?

Wat ontzettend leuk dat je mee wilt doen! Je hebt twee opties:

1. Word teamleider
Een team per traject is vaak tussen 2-10 personen. Elk team heeft een aanvoerder. Als aanvoerder meld jij jouw team aan! Wij zorgen dat jij de juiste informatie hebt op de dag zelf en linken jou met losse aanmeldingen die we mogelijk binnen krijgen. Jij enthousiasmeert jouw team op de route en de weegt het aantal kilo’s dat jullie als team samen rapen. Mede dankzij jou verloopt de dag soepel!

2. Word ZAP-er
Als zwerfafvalpakker (ZAP-er) ben jij essentieel voor de actie. Zonder jou zou het afval blijven liggen. Je kunt je opgeven op een traject met of zonder een team. Als je nog geen mede zappers hebt gevonden, dan brengen wij jou in contact met anderen in het team op jouw voorkeurstraject.

Doe mee als bedrijf of organisatie!

Meedoen aan Kromme Rijn Schoon of een van de andere waterwegen is een mooie gelegenheid om als bedrijf te laten zien dat jullie meestrijden tegen vervuiling door zwerfafval. Meedoen kan ook hierop twee manieren:

Schrijf één of meerdere teams in op een traject langs het kanaal. Een team met teamleider zou het meest ideaal zijn, maar indien nodig kunnen wij ook meedenken over het vinden van een teamleider. Materialen en de route ontvangen jullie van ons!

Hier vindt je de verslagen van de Clean Up’s van eerdere projecten dit jaar:

Opkomende evenementen

Voor 2024 staan er nog geen Cleanups vast maar u bent welkom om voor het volgende seizoen aan te melden!